o_festivalu_main_img

Samoborska glazbena jesen festival je koji već više od četiri desetljeća promiče vrhunsku glazbenu umjetnost.

Tijekom godina, festival se opsegom, kvalitetom i raznolikošću programa razvio u manifestaciju koja svojim sadržajem predstavlja kulturnu vrijednost od nacionalnoga značaja.

Ono što već više od četiri desetljeća krasi ovaj festival jest iznimnost i posebnost sadržaja, visoka razina njegova predstavljanja i interpretacije te istinski entuzijazam u stvaranju umjetnosti i prenošenju njezine poruke.

Ferdo Livadić

Međunarodno natjecanje mladih glazbenika Ferdo Livadić, natjecanje koje je tijekom sedamnaest godina postojanja iznjedrilo brojne talente, danas već zvijezde klasične glazbe na međunarodnoj razini, kao što su Petrit Çeku, Aljoša Jurinić i drugi..

SGJ FB objava 300-19[1]

New Note

Dodatnu vrijednost festivalu daje i projekt usmjeren prema mladim talentima: Skladateljsko natjecanje New Note, jedino stalno i međunarodno skladateljsko natjecanje u Hrvatskoj.

NEW NOTE

Upravo zbog takvog odnosa prema glazbi i umjetnicima, Samoborska glazbena jesen važan je kulturni projekt u Republici Hrvatskoj, a njegov su poseban profil prepoznali iznimni i glasoviti umjetnici iz Hrvatske i inozemstva, koji upravo Samobor odabiru kao mjesto u kojem rado nastupaju i s veseljem mu se vraćaju.