Lokacija događanja

Gdje se sve održavaju koncerti

Galerija Prica

Trg Matice Hrvatske 6, 10430, Samobor

U drugoj polovini devedesetih godina 20. stoljeća počela se ostvarivati dugogodišnja želja akademika Zlatka Price da Gradu Samoboru donira umjetnička djela iz svog opusa, kao i fotografije kćerke Vesne Price. 2002. godine otvorena je Galerija Prica pri Pučkom otvorenom učilištu Samobor. Rad galerije je prvenstveno posvećen umjetničkom stvaralaštvu Zlatka Price i Vesne Price, no pažnja se posvećuje i suvremenim umjetničkom kretanjima, naročito mladim generacijama umjetnika.

Otvaranjem Galerije Prica Grad Samobor odao je priznanje i zahvalnost ovom plemenitom umjetniku. Djela koja ostaju u zbirci ostavljena su budućim generacijama koje će u njima prepoznati zametke svoje vlastite budućnosti i svojega trajanja.

Crkva sv. Anastazije

Ul. Svete Ane, 10430, Samobor

Župna crkva sv. Anastazije spominje se već 1334. god., a današnju novu crkvu Samoborci su podigli između 1671. i 1675. godine. Svojim je sredstvima izgradnju pomagala grofica Ana Jelisava Auersperg – supatrona crkve. Crkvu je izgradio mariborski graditelj talijanskog porijekla Hans d’Allio 1671.godine. Crkva je izgrađena po uzoru na isusovačku crkvu sv. Katarine u Zagrebu u ranobaroknom i manirističkom stilu. Posvećena je 1896. godine jer je tada bila opremljena njena unutrašnjost crkve.

Prijevoz

Kako doći do SGJ

Vozni red autobusa

Glavni autobusni kolodvor u Zagrebu nalazi se nedaleko centra grada, od kojeg je moguće uzeti autobus do Samobora. Vožnja traje 30-40 minuta.

Pogledajte vozni red

Taxi služba

Cammeo taxi

Smještaj u Samoboru

Pronađite smještaj u Samoboru

Gastronomska ponuda

Pogledajte gastronomsku ponudu u Samoboru.

Gastronomska ponuda