Lokacija događanja

Gdje se sve održavaju koncerti

Kino dvorana

Trg Matice Hrvatske 6, 10430, Samobor

Kino je od samog početka predstavljalo glavno mjesto društvenog života svih generacija. U svim godinama djelovanja osoblje kina je ljubiteljima filma uvijek nastojalo pružiti najugodniji mogući doživljaj od najboljeg filmskog programa do neizostavno ljubaznog odnosa prema posjetiteljima.

Ni danas, kad omogućuje gledanje najnovijih hitova s minimumom zakašnjenja od svjetskih premijera, samoborsko kino ne prestaje svoju potragu za usavršavanjem.

Godine 2013. kino je digitalizirano kao dio nacionalnog projekta Digitalizacije nezavisnih kinoprikazivača. Tako se sada filmovi prikazuju s Barco DP2K-15C digitalnog projektora. U sklopu digitalizacije dvorana je opremljena novim kino platnom i sustavom ozvučenja.

Godine 2018. cijela zgrada kina je u potpunosti renovirana i dodatno opremljena vrhunskom opremom za filmske projekcije, ali i za ostala događanja u toj dvorani (kazališne predstave, koncerti, konferencije itd.).

 

Izvor: Hrvatska mreža neovisnih kinoprikazivača

Galerija Prica

Trg Matice Hrvatske 6, 10430, Samobor

U drugoj polovini devedesetih godina 20. stoljeća počela se ostvarivati dugogodišnja želja akademika Zlatka Price da Gradu Samoboru donira umjetnička djela iz svog opusa, kao i fotografije kćerke Vesne Price. 2002. godine otvorena je Galerija Prica pri Pučkom otvorenom učilištu Samobor. Rad galerije je prvenstveno posvećen umjetničkom stvaralaštvu Zlatka Price i Vesne Price, no pažnja se posvećuje i suvremenim umjetničkom kretanjima, naročito mladim generacijama umjetnika.

Otvaranjem Galerije Prica Grad Samobor odao je priznanje i zahvalnost ovom plemenitom umjetniku. Djela koja ostaju u zbirci ostavljena su budućim generacijama koje će u njima prepoznati zametke svoje vlastite budućnosti i svojega trajanja.

Crkva sv. Anastazije

Ul. Svete Ane, 10430, Samobor

Župna crkva sv. Anastazije spominje se već 1334. god., a današnju novu crkvu Samoborci su podigli između 1671. i 1675. godine. Svojim je sredstvima izgradnju pomagala grofica Ana Jelisava Auersperg – supatrona crkve. Crkvu je izgradio mariborski graditelj talijanskog porijekla Hans d’Allio 1671.godine. Crkva je izgrađena po uzoru na isusovačku crkvu sv. Katarine u Zagrebu u ranobaroknom i manirističkom stilu. Posvećena je 1896. godine jer je tada bila opremljena njena unutrašnjost crkve.

Prijevoz

Kako doći do SGJ

Vozni red autobusa

Glavni autobusni kolodvor u Zagrebu nalazi se nedaleko centra grada, od kojeg je moguće uzeti autobus do Samobora. Vožnja traje 30-40 minuta.

Pogledajte vozni red

Taxi služba

Cammeo taxi

Smještaj u Samoboru

Pronađite smještaj u Samoboru

Gastronomska ponuda

Pogledajte gastronomsku ponudu u Samoboru.

Gastronomska ponuda