HR / ENProsudbena komisija 16. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić odabrala je kandidate za ovogodišnje natjecanje. To su (abecednim redom):

  1. Tomislav Damjanović, klavir
  2. Ivan Galić, klavir
  3. Martin Krpan, violina i Mihovil Buturić, orgulje - duo
  4. Sara Novoselić, violončelo
  5. Trio Eusebius (Eva Šulić, violina; Tonka Javorović, violončelo i David Vuković, klavir)
  6. Đorđe Vasiljević, harmonika

Koncerti  odabranih natjecatelja bit će održani tijekom ovogodišnje 44. Samoborske glazbene jeseni i to 29 i 30. rujna u Samoboru, a  završna večer 16. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić i proglašenje pobjednika bit će 1. listopada u Župnoj crkvi sv. Anastazije u Samoboru s početkom u 20 sati.

Organizator je i ove je godine osigurao vrijedne nagrade. Dobitniku Nagrade Ferdo Livadić za najbolju umjetničku osobnost pripast će novčana nagrada u brutto iznosu 15.000 kuna, koncerti na festivalima Samoborska glazbena jesen, Dubrovačke ljetne igre, Osorske glazbene večeri, Festival sv. Marka i koncert u ciklusu Cantus Ansambla, kao i nova kompozicija za pobjednika natjecanja koju će prema narudžbi SGJ napisati Silvio Foretić, a pobjednik će je praizvesti na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2020.

Bit će dodijeljena i Nagrada Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja, uz novčanu nagradu u brutto iznosu od 7.500 kuna i koncert na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2020. godine.

Pokrovitelji Natjecanja su Hrvatsko društvo skladatelja, Grad Samobor, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture.

 

Izvršna producentica SGJ

Renata Glojnarić

www.samobor-festival.com

Samobor, 10. srpnja 2019.