HR / EN

Arhiva 2012.

 

IVANA BILIĆ

međunarodno je priznati virtuoz na marimbi i svestrana udaraljkašica, Redovito solistički nastupa uz europske orkestre i sudjeluje u komornim, scenskim i crossover projektima. Održava majstorske radionice, sudjeluje na marimba festivalima i članica je žirija na uglednim marimba natjecanjima u Europi, Južnoj Americi i SAD-u.

 

Dobitnica je svih najvažnijih hrvatskih izvođačkih i diskografskih nagrada. Njezine skladbe za marimbu i vibrafon izdane su u Edition Svitzer, Malletworks i Cantus nakladi. Od 1996. djeluje kao solo timpanist Simfonijskog Orkestra HRT. Danas s prof. Igorom Lešnikom vodi studij udaraljki na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

 

Ivana je Marimbaone umjetnik, a za tu je firmu dizajnirala i autorsku liniju palica.

 

 

 

 

 

 

 

PAOLO CIMMINO

svjetski je poznati specijalist za frame drum udaraljke.

U svojstvu predavača gostovao je na mnogim školama kao što su The Guildhall school of Music i Royal College of Music u Londonu, University of Music u Rimu, Conservatory of Music u Trentu, Casa della Musica Parma, P.A.S. u Fermu, IPEW Bjelovar, Hochscule fur music F. Liszt u Weimaru.

 

Cimmino je osnivač i umjetnički direktor Međunarodnog festivala udaraljki u Napulju i suosnivač festivala "Società Italiana Tamburi a Cornice" u Rimu. Paolo je autor knjige "Novi pristup sviranju tamburella" u izdanju Note di Merito, 5 sola za Tamburello u izdanju Artemide i DVD-a "Tammurriata antiche tradizioni e future possibilità" za Univerzitet u Salernu. 12 godina bio je član Orkestra kazališta San Carlo u Napulju i njeguje bogatu izvođačku i studijsku djelatnost.

 

Paolo svira na Meinl percussion instrumentima.

 

 

 

 

 

 

SLOVENSKI DUO

jedan je od najaktivnijih ansambala takve vrste u Europi danas. Osvojili su mnogobrojne nagrade na natjecanjim u Luksemburgu (IPCL 2009) I Bugarskoj (PENDIM), Duo je intenzivno nastupao u Rusiji i Europi, u dvoranama kao što je kazalište Hermitage u St. Peterburgu te na velikim festivalima – Musical Olympus Festival, Ljubljana Festival, Mecklenburg-Vorpommern Festival.

 

Simon Klavžar i Jože Bogolin trenutno su pri kraju studija s prof. dr. Peterom Sadlom na Univerzitetu glazbe u Munchenu. Duo je dobitnik nekoliko nagrada Prešern koje dodjeljuje Sveučilište i Akademija za glazbu u Ljubljani. Članovi dua osvajali su nagrade i na slovenskim natjecanjima, nastupali na recitalima, te kao solisti uz slovenske orkestre. Sudjelovali su i u projektima na alternativnoj i rock sceni. 2010. ustanovili su festival XYLODRUM koji se održava u Ljubljani i Mariboru. Redovito se bave raznim vidovima pedagoške djelatnosti.

 

Kompanije Adams i Innovative podupiru Slovenski udaraljkaški duo.

 

 

 

 

NANCY ZELTSMAN

jedna je od najistaknutijih svjetskih umjetnica na marimbi. Izniman je i njezin doprinos instrumentu kroz pedagogiju i organizaciju festivala.

 

U svojoj bogatoj karijeri praizvela je više od 125 solo i komornih djela iz pera autora kao što su Louis Andriessen, Michael Tilson Thomas, Paul Simon, Gunther Schuller, Carla Bley, Simon Bainbridge i Alejandro Viñao. Održava recitale i majstorske radionice u SAD-u, Europi, Japanu i Meksiku. Studijska djelatnost uključuje 3 solo CD-a, 3 CD-a dua Marimolin, snimku marimba koncerta W.T.McKinleya s ansamblom Boston Modern Orchestra Project i CD u duetu s Jackom Van Geemom. Od 1993. predaje na Bostonskom Konzervatoriju (gdje je i pročelnica odjela za udaraljke) te na Koledžu Berklee. Umjetnički je direktor Zeltsman Marimba Festivala, ustanovljenog prije 10 godina.

 

Ove godine sudjelovat će u radu žirija TROMP natjecanja u Nizozemskoj.
Njenu metodičku knjigu "Marimba s 4 palice kroz glazbu za sve uzraste" izdao je nakladnik Hal Leonard Corporation.

www.nancyzeltsman.com

 

 


RACHEL ZHANG

najčešće nastupa u duetu s kolegom Laurentom Warnierom. Joint Venture Percussion Duo finalist je natjecanja Vriendenkrans koje organizira amsterdamski Concertgebouw. Zbog tog im je uspjeha dodijeljena stipendija Fondacije Bernarda Haitinka te su u 2010 krenuli u turneju po Nizozemskoj. Održali su i turneju koncerata po Kini.

 

Kao solistica, Xi je osvojila prvo mjesto na Državnom natjecanju mladih u Kini. Bila je pobjednica Državnog natjecanja za udaraljke u Shanghaiju, Državnog marimba natjecanja u Beijingu i Natjecanja Princeze Christine u Haarlemu, Nizozemska. Gđica Zhang trenutno završava studij marimbe s Nancy Zeltsman na Konzervatoriju u Bostonu.

 

Dodiplomski studij (bakalaureat) završila je s izvrsnim ocjenama na Konzervatoriju u Amsterdamu.