HR / EN

Arhiva 2015.

Ivana Bilić

međunarodno je priznati virtuoz na marimbi i svestrana udaraljkašica, Redovito solistički nastupa uz europske orkestre i sudjeluje u komornim, scenskim i crossover projektima. Održava majstorske radionice, sudjeluje na marimba festivalima i članica je žirija na uglednim marimba natjecanjima u Europi, Južnoj Americi i SAD-u.

Dobitnica je svih najvažnijih hrvatskih izvođačkih i diskografskih nagrada. Njezine skladbe za marimbu i vibrafon izdane su u Edition Svitzer, Malletworks i Cantus nakladi. Od 1996. djeluje kao solo timpanist Simfonijskog Orkestra HRT. Danas s prof. Igorom Lešnikom vodi studij udaraljki na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.

Ivana je Marimbaone umjetnik, a za tu je firmu dizajnirala i autorsku liniju palica.

Ivana Bilic

 

Joby Burgess

Jedan od najsvestranijih britanskih udaraljkaša, poznat po svojim virtuoznim izvedbama, zanimljivim suradnjama, opsežnom pedagoškom radu i nastupima diljem Europe, SAD-a i dr. Joby intenzivno radi na autorskim projektima kao što je npr Powerplant s dizajnerom zvuka Matthewom Faircloughom i vizualnom umjetnicom Kathy Hinde – kombinacija minimalizma i elektronike. Od 2001 Joby je na čelu najpoznatijeg britanskog udaraljkaškog sastava Ensemble Bash i redovito surađuje s oboisticom Janey Miller u duu New Noise i s čelistom Matthewom Sharpom u duu Uncharted. 2014. započinje suradnju s The Smith Quartet uz narudžbe skladatelja Grahama Fitkina i Willa Gregoryja. Joby naručuje i snima nova djela za udaraljke, često u kombinaciji s elektronikom i to u projektima kao što je npr. turneja s New Blood Orchestra Petera Gabriela, praizvedba Koncerta za bas bubanj i orkestar Gabriela Prokofieva i 2 cd-a 24 Lies Per Second (Powerplant) i A Doll`s House (Ensemble Dash), oba u izdanju Signum Classics. Joby redovito izvodi, snima i surađuje s umjetnicima kao što su Claire Booth, Stewart Copeland, Stephen Deazley, Michael Finnissy, Ben Foster, Murray Gold, John Kenny, Akram Khan, Sarah Leonard, Joanna MacGregor, Peter Maxwell Davies, Nitin Sawhney, Keith Tippett, Adrian Utley, Nana Vasconcelosi Eric Whitacre, te s mnogim poznatim komornim sastavima. Joby snima za film i tv te posjeduje veliku zbirku instrumenata koji su korišteni za Spitfire Audio sample arhivu, snimanu u poznatim studijima Air Lyndhurst u Londonu.
Svake godine Joby vodi majstorske i kreativne radionice za organizacije kao što su National Youth Orchestra Velike Britanije i PAS s fokusom na ritam, skladanje i improvizaciju, često koristeći zapadnoafričku glazbu kao polaznu točku. Od 2004. do 2012. Joby je predavao predmete udaraljke i udaraljkaški ansambl na Junior Trinity College of Music u Greenwichu. Joby je diplomirao na Guildhall School of Music & Drama, London.

 

 Joby Burgess

Casey Cangelosi

udaraljkaš i skladatelj trenutno radi kao profesor na Sveučilištu Concordu Zapadnoj Virdžiniji. Kao gostujući umjetnik redovito gostuje na sveučilištima diljem SAD i diljem svijeta na festivalima kao što su MidwestClinic, PASIC, ThePiteaPercussionRepertoire Festival u Švedskoj, The International Percussion festival u Tajvanu, na Međunarodnom Natjecanju PAS Italija itd.On je i plodan skladatelj novih djela za udaraljke. Zbog svoje izvođačke virtuoznosti u udaraljkaškoj zajednici zovu ga „Paganini udaraljki“ a svojom skladateljskom maštom nametnuo se kao snažan glas nove generacije.

 

Casey cangelosi

 

Nikola Krbanyevitch

glazbenik je miješanih francusko-srpskih  korijena, čiji je umjetnički put obojan utjecajima dvaju različitih kultura. Nakon studija klavira, teorije i udaraljki u Beogradu, usavršava se u Francuskoj na Konzervatorijima u Montpellieru i Perpignanu, te diplomira udaraljke i pedagogiju na Visokoj školi za glazbu i ples pri Sveučilištu u Toulouseu. Ovaj svestrani glazbenik nastupao je u raznim izvođačkim tijelima podjednako kao pjevač („Antiphona“ i „Balkan Project Orchestra“ čiji je i osnivač) i kao udaraljkaš (Filharmonija mladih Boris Pašćan, Beogradska filharmonija, Orkestar „Contrepoint“, Puhački orkestar „Aeolus“, Orkestar „Lamoureux“). Trenutno je posvećen radu na umjetničkim projektima s „La Tête ailleurs“ i „The INK Experiment“ i iznimno aktivan u radu Francuskog udaraljkaškog udruženja. Redoviti je profesor udaraljki na Conservatoire a Rayonnement Departemental Evreuxu u Normandiji.

 

Nikola Krbanyevitch

 

The INK Experiment

Ivana Bilić i Nikola Krbanyevitch svoju su suradnju započeli 2014. vođeni idejom multikulturalnosti i otvorenosti za razne glazbene stilove i improvizaciju.DuoThe INK Experiment dosad je nastupio na nekoliko međunarodnih festivala u Nizozemskoj, Njemačkoj, SAD-u i Francuskoj (Amsterdam Marimba Weekend, WestfalenClassics, PASIC, l`Ateliers) Trenutno su na rezidenciji pri Konzervatoriju (CRD) u Evreuxu (Francuska) i u Zagrebačkom Plesnom Centru. U sezoni 2015/2016 pripremaju glazbeno-plesni projekt u suradnji s Tjednom suvremenog plesa.

 

the ink experiment

Francesca Santangelo

Talijanska udaraljkašica FRANCESCA SANTANGELO diplomirala je na Konzervatoriju “G.B. Pergolesi” (Prof. A. Santangelo) u Fermum i na “Staatliche Hochschule für Musikund Darstellende Kunst” u Stuttgartu (Prof. Marta Klimasara). Od 2007 do 2008 surađuje s Orkestrom Kazališta u Freiburgu. 2010 usavršavala se na“Hochschule für Musik” u Freiburgu (Prof. BernhardWulff). Nakon diplome Njemački Radio Wissen sa njom pravi intervju u programu pod nazivom „Portret apsolventa“.Od 2012 surađuje sa Simfonijskim orkestrom RAI u Torinu. Redovito održava koncerte i majstorske radionice na udaraljkaškim festivalima (Argentina, Kostarika, Slovenija, Mongolija, Belgija, Njemačka, Italija, Španjolska i dr.). Jedna je od umjetničkih direktora natjecanja i festivala PAS Days of Percussion u Italiji. Od 2008 predaje udaraljke na muzičkim školama u Freiburgu.Francesca svira na Bergerault instrumentima. Iduće godine pozvana je da nastupi u St Petersburgu i Poznanu.

 

Francesca Santangelo

 

Claudio Santangelo

Mladi virtuoz na marimbi velikoga glazbenog senzibiliteta I skladateljske kreativnosti.Kao čudo od djeteta osvojio je mnoge nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima.Rođen 1987. kao četvrta generacija u glazbeničkoj obitelji udaraljkaša.Sa 18 godina, s Ukrajinskim Nacionalnim simfonijskim orkestrom snima Koncert za Marimbu i orkestar skladateljice T. Procaccini za tvrtku EDIPAN te skladbe za marimbu, vibrafon i klavir.2011. u Litvi izlazi njegov prvi solo cd “Music for You”, koji se često može čuti na američkom Percussion Radio ChannelOdržava recitale i majstorske radionice u Francuskoj, Hrvatskoj, Španjolskoj, Litvi, Poljskoj, Njemačkoj, Kini. Rusiji itd.. Skladao je mnoga djela za marimba, vibrafon i timpane solo te Koncert za marimba u izdanju « Italy Percussion Edition ». Njegove su skladbe tehnički zahtjevne ali dobro komuniciraju s publikom.Claudio je Yamaha i Vic Firth umjetnik.

 

Claudio Santalgelo

 

STOP

Slovenski udaraljkaški ansambl Slovenski tolkalni projekt, skraćeno SToP, osnovan je 1999.Ovaj jedinstveni ansambl sačinjen je isključivo od akademskih glazbenika. Nastupali su s Komornim Orkestrom Slovenske Filharmonije u Samoboru, s udaraljkaškim ansamblom Bing Bang u Zagrebu i Bjelovaru te sa Slovenskim Puhaćim Kvintetom u Ljubljani, Opicini i Trstu.2002. StoP se priključuje Seoul Drum Festivalu u Koreji i nastupa na otvaranju Svjetskog Prvenstva u nogometu. 2006 nastupaju na 8. Ribarroja del Turia udaraljkaškom festival i LLiria u Španjolskoj, te u Podgorici, Litvi i Češkom Krumlovu. 2013 osvajaju nagradu Župančič a 2014. Nagradu Fondacije Prešern.StoP je su promotori za firmu Dream Cymbals and Gongs i palice Innovative Percussion

 

stop